Börjar du känna att du vill lyxa till ditt golv där hemma, och därmed letar efter en golvläggare i Stockholm? Att lägga ett vackert och unikt golv kan verkligen göra ett stort intryck på dina gäster. Det kan också öka din egen känsla av nöjdhet, vilket inte är något att förringa.

Det finns ett ganska stort urval av golv att välja mellan, som exempelvis laminat-, vinyl-, textil- eller stengolv. Men en favorit brukar vara att skaffa ett trägolv. Då finns lite olika alternativ att välja mellan när man anlitar en golvläggare i Stockholm. Det finns golv i massivt trä, som är fint, följsamt att gå på och väldigt långlivat, men kan påverkas av årstider och temperaturer. Det finns också golv av mixade träsorter, vilka ska ”röra sig mindre” efter temperaturer, årstider och fukt. Parkettgolv är ofta gjorda i flera lager. Det är viktigt att tillägga här att ett trägolv aldrig ska vara i fuktiga rum som badrum eller tvättstuga.

Chevronparkett – modern klassiker

Det finns en speciell golvtyp som kallas chevronparkett som denna golvläggare i Stockholm länge har arbetat med. Chevron är ett namn för ett visst mönster, och det liknar fiskbensparkett lite. Det finns dock vissa skillnader i hur brädorna möts. Det kallas även franskt fiskben. Det är riktigt snyggt, och börjar bli mer och mer eftertraktat igen. Det är annars en riktig klassiker och förekom ofta i finare hem eller slott förr. En lite intressant anekdot var när en svensk arkitekt, Nicodemus Tessin, beskrev sitt besök i palatset i Versailles på 1690-talet. Han skrev att ett rum hade ett väldigt speciellt golv, och det var förmodligen det rummet som var det enda som hade just chevronparkett. Det går att läsa i hans bok om så skulle önskas.

Golvläggare i Stockholm med speciell parkett

Det finns en effektiv golvläggare Stockholm som är expert på att lägga just chevrongolv. De har verkligen specialiserat sig på att lägga detta lyxiga golv. Såklart behärskar de fler golv än så, men om du vill ha ett vackert chevrongolv i hemmet är dessa definitivt en stark kandidat att ta hjälp av. Hör av dig till dem för att få en offert!