Har du tänkt på hur viktigt det är med stamspolning? Det är många som inte ens vet vad det är, därför kommer här information för alla stockholmsbor, om stamspolning i stockholm. Slarvar man med detta så kan det innebära att dina rör och ledningar behöver bytas ut vilket kan innebära stora kostnader.

stamspolning i Stockholm

En stamspolning görs för att rengöra de rör och ledningar som går i en fastighet eller i en villa. Detta förlänger livslängden på rören genom att spolningen tar bort fetter, smuts och avlagringar. Smutset och fetterna försämrar rörens kvalitet men kan även orsaka stopp, vilket kan bli väldigt dyrt. Bor du i Sveriges huvudstad så har du dock tur, för här finns det flera företag som kan göra en Avgörande stamspolning stockholm, när det är dags.

Så går en stamspolning till

Spolningen sker med hjälp av vatten och högt tryck. Med hjälp av maskiner och utstuderade metoder så tar man sig igenom fastigheten eller villan systematiskt. Normalt sätt börjar man nedifrån och jobbar sig uppåt, eftersom rören och ledningarna i exempelvis källaren är de som brukar vara smutsigast. Proceduren brukar behöva göras ett par gånger för att det ska bli helt rent, men även för att man inte ska ha råkat missa en ledning eller ett rör.

Så ofta ska rör och ledningar stamspolas

Rekommendationen är att man ska rengöra rör och ledningar ungefär var tredje till var femte år. Något som spelar in är dock hur stora rören är, hur gamla de är och vilket skick de har. Är du osäker på detta så kan du få hjälp med att kolla upp det, och därefter kan du bestämma dig för när du vill att stamspolningen ska äga rum. Om du märker att vattnet rinner fram väldigt långsamt, det blir stopp i avloppen ofta eller om det luktar unket så kan du dock vara ganska säker på att det är dags för en spolning.